onsdag den 27. februar 2013

I weekenden var jeg på besøg i Lines skønne kælder. Hun havde inviteret mig til at deltage på en workshop, og da jeg har været af sted en gang før, skulle jeg ikke bruge mange sekunder før jeg sagde ja. Jeg var af sted sammen med Christina, Tenna, Ida, Anne og Nina, og det var smadderhyggeligt.  Ud over at Line er superskøn, så er hun også en rigtig god underviser. Jeg fik meget kyndig hjælp og fik med hjælp fra en opsprætter syet en rockerjakke. Ud over de ting jeg nåede at sy på workshoppen fik jeg også genfundet min syglæde. Jeg har allerede klippet en ny jakke op og er gået i gang. Hvis du overvejer at deltage på en af Lines workshops, så kan jeg kun anbefale det. Man lærer en masse og for mine små børn derhjemme er det også skønt med en weekend, hvor man bare kan fordybe sig. 
PS: Læg lige mærke til Lines farvekoordinerede slik, der er god stil helt ned til slikken.

torsdag den 21. februar 2013

Stoffet til weekenden er vasket og hængt op.
Her er opskriften på boller a la Karen. Mine boller er altid: tøm lige køleskab, frugtkurv og skab boller. Men der er noget basis i dem alle sammen. En pakke gær, 75 gram smeltet smør, et æg, salt, kanel og kardemomme. Derudover bruger jeg ofte en rest havregrød, hakkede mandler, hakket kokos, hyldeblomstsaft til at søde med, en most banan eller pære og forskellige slags mel såsom hvedemel, speltmel, durummel m.m. - altså, hvad der lige gemmer sig derhjemme. Det jeg tror der gør dem gode er de hakkede mandler, noget most frugt og resten af havregrød. Derudover lader jeg dejen hæve en time og 30 minutter, hvorefter jeg former bollerne og lader dem hæve en halv time mere. Min søsters kæreste, Morten, har lært mig en foldeteknik, når man laver bollerne, som gør dem ekstra gode; man trækker nærmest dejen fra oversiden ned under bollen og ind i den af flere omgange. Bollerne bliver bagt ved 225 grader i ca 15 minutter.

Jeg er ved at være klar til weekend. Jeg er blevet inviteret til KBH af Line for at deltage ved en af hende fantastiske workshop. Jeg var afsted engang i efteråret, så jeg ved, hvad der venter mig, og jeg glæder mig for vildt. Vi er en flok fra Jyllands som følges derover og det skal nok blive hyggeligt. Jeg skal sy en biker-jakke i liberty, hvilket jeg har drømt om i snart 3 år.  

fredag den 15. februar 2013

Jeg havde en lang periode, hvor jeg ikke kunne holde kvindelige sangere ud, men det er jeg heldigvis kommet over igen. Det var en bølge 1990erne, hvor kvindelige sangere (Skunk Anansie og No Doubt) bare skulle råbe i stedet for at synge. I dag er ungerne og jeg alene hjemme og vi bestemmer derfor selv, hvad der skal ligge på pladespilleren. Nu er der fundet en bunke plader frem med kvinderlige sangere, og vi er allerede halvt igennem Cat Power - the cover record fra 2000. Det er faktisk pga. den plade, at jeg lærte Cat Power at kende. Jeg fandt den i Moby Disc i Odense og kunne godt lide coveret. Hørte pladen og købte den straks med hjem. Rigtig god fredag.

torsdag den 14. februar 2013

Her er lige et projekt til vinterferien, hvis man ikke ved, hvad man skal lave med sine børn. Sidste år lavede jeg dette vendespil sammen med mine drenge. Vi havde nogle små masonitplader liggende fra en indpakningen af nogle øl, men man kan også bruge noget kraftigt karton eller skumpap. Jeg har skar dem op til små kvadratiske brikker, og sleb derefter kanterne. Georg og Otto har også tegnet og skrevet ting til brikkerne, mens ellers har vi klippet ud fra min klippeklisterkasse, som indeholder gamle billedbøger, blade og forskelligt papir. Jeg har brugt min cirkelskære, som kan købs hos ArchiTegn i Århus. Rigtig god fornøjelse. 

onsdag den 13. februar 2013


Jeg har smidt blade ud i dag. Først kigger jeg dem alle sammen igennem og river de boligreportager ud, som jeg synes er spændende. Mine mapper er ved at være godt fyldte, men jeg gjorde det også første gang for 12 år siden. Jeg synes, at det er en god måde at bevare det gode fra bladene uden at gemme alle bladene. Det kunne være blevet til en kæmpe stak.
Lidt nye sager. Bæltet har jeg købt i dag i COS på udsalg, puslespillet er fra genbrugen, stolen er storskrald og en børnestørelse og Georg Jensens håndklædet er fra moster Fie. Jeg har også et der står Lisbeth på. Starten på en samling måske...

Der sker ikke så meget herinde for tiden, men jeg håber, at der kommer lidt mere overskud til det igen. Derimod er jeg ret aktiv på Instagram - Fabechsfabrik, så der er i meget velkommen til at kigge forbi. Rigtig god onsdag.