mandag den 6. juni 2011

 Vi spiste rester med Georg og Otto til aftensmad, men Michael skulle lige lave lidt ekstra mad til os, da vores svesker var puttet. Det smagte godt, og jeg fik lov til at tegne lidt inden det blev serveret. I får lige opskriften af Michael:

CAPONATA
Caponata er en klassisk siciliansk ret, der findes i forskellige udgaver. Den her er efter hukommelsen og rygraden, men stammer i store træk fra Jamie Olivers 'Italy'.

2 auberginer
5-6 tomater
1 rødløg
2-3 fed hvidløg
2 spsk. kapers
1 håndfuld gode grønne oliven
1 lille bundt bredbladet persille
3 spsk. hvidvinseddike
olivenolie
1 tsk. oregano
salt + peber

Skær auberginerne i grove stykker og svits dem med oregano i 8-10 minutter ved relativ høj varme til de er gyldne. Rødløg og hvidløg hakkes fint og tilsættes og efter 2-3 minutter tilsættes oliven, kapers og hvidvinseddike. Når hvidvinseddiken er dampet af tilsættes tomater i grove stykker sammen med de finthakkede persillestilke. Skru ned for blusset og lad retten simre videre i 20 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber og drys med hakkede persilleblade. Husk, at kapers og oliven kan være salte, så hold igen med saltet. Caponata kan spises både kold og varm - gerne med et godt stykke brød til. Vi fik den med en skive Aros rugbrød fra Langenæs Bageri, men et godt stykke landbrød er endnu bedre.

7 kommentarer:

Ann-Christine sagde ...

Mmm Det lyder lækkert og ser lækkert ud. Mums!
- og det minder mig om at vi spiser alt for sjældent auberginer herhjemme, så det må jeg vist hve gjort noget ved

Mille sagde ...

Det var en rigtig nem og lækker ret. Den vil jeg lige have i baghovedet, når jeg handler ind i morgen;) Tak for det...

Kh

Ps. Fint mønster du tegner, hvad skal det blive til?

Malene sagde ...

Uhm. I er altså gode til at hverdags-forkæle jer selv med god mad.

Karen sagde ...

Lyder som en god ide; det smager superlækkert. Mønstret er rent tidsfordriv - afstressning. Det er meget meditativ at strege op. Man skal intet overveje, bare tegne:)

Asli sagde ...

Det bliver rigtig fint med den tegning. Jeg tænker, om man kunne lave noget lignende i korssting, men det er nok lidt svært, for det ser ud til at der er mange halve firkanter?

Tina Dalbøge sagde ...

Tak for en spændende opskrift. Jeg har tilladt mig at sætte din blog på min blogroll - Håber det er ok, ellers sig til. KH Tina

Unknown sagde ...

Savle !
Det ser lækkert ud :-)