onsdag den 29. september 2010

Der er flyttet nye dyr ind i vores lejlighed. Georg og jeg legede med kastanjer i forgårs, og det kom der hr. Bjørn og et endnu ikke navngivet dyr ud af. I går var vi forbi Salling for at kigge på Schleich dyr til halv pris. Jeg gider faktisk ikke deres udsalg, men Schleich dyr til halv pris trak lidt for meget. Vi købte en plantespisende apatosaurus, som Otto allerede har opdaget, er den ret god til at kilde. Jeg fik også købt to fine kjolebluser fra Monki. De har trykknapper hele vejen ned af ryggen.mandag den 27. september 2010

En mandag morgen i billeder. Billederne er: Georgs hovedpude og Hr. Ugle, min elskede kurv med projekter, Otto som meget stolt rejser sig op ved alt, vores bakke på spisebordet, et lille udsnit af Michaels mange, mange plader og til sidste er det en fin børnetegning, som er tegnet af Mohammed. God mandag.lørdag den 25. september 2010

Jeg har lige opdaget en ny fin blog, og Camille spurgte om der var nogle som samler på bestik. Jeg har igennem de sidst ti år samlet på Kay Bojesens stålbestik, og synes det har et meget smukt tidløst udtryk. Sidste år fandt jeg på Ingerslev tre skeer fra Georg Jensen. Bestikket hedder Strata og er designet af Henning Koppel. Det fås i en række skønne farver, men jeg synes denne gule farve er helt fantastisk. Jeg har desværre ikke set mere siden, men kigger altid efter det, og ville elske at have mere, så vi kunne bruge det til andet end vores havregryn om morgenen. Da mine store drenge kom hjem fra grønttorvet havde de en gave med til mig: En ny plade med havens fugle. Det er Bjarke Søballe, som har genfundet et gammelt kassettebånd fra Dansk Ornitologisk Forening med fuglestemmer på. Han har samplet bidder fra båndet til nye numre. Rigtig hyggelig plade, hvor man kan lære de gængse fugles stemmer fra haven.


Næste projekt må være at færdiggøre Ottos babytæppe. Han fylder et år om to måneder, så jeg er kun et år forsinket. Jeg vil tilbringe den næste time på sofaen med mit strikketøj og disse superlækre lakridser, som jeg fik i fødselsdagsgave af Cecilie, imens Otto sover og de store drenge er på grønttorvet. Lakridserne er i øvrigt pænt stærke, men yderst velsmagende.

Så blev min anorak færdig. Den er blevet rigtig fin og dejlig varm. Den er syet i vokset bomuld/hørstof med en vandafvisende bagside. Foret har jeg selv quiltet, og jeg har brugt noget tætvævet dynelærred i bomuld. Der er syet vindfang i ærmerne med en lækker grov uldrib. I den ene sidesøm har jeg syet lynlås i, så den er nem at tage af, og så har jeg ofret et af mine få navneskilte fra min egen barndom med mit navn på. Jeg er svært tilfreds - hvis man må skrive det her i bloglandet?, og får virkelig lyst til at sy en af Marapyttas skønne jakker; jeg ville ønske, at jeg havde mulighed for at deltage i en af hendes workshops.


torsdag den 23. september 2010

Hyndeprojektet, som jeg påbegyndte for lang tid siden skrider frem, og så er anorakken også ved at tage form.

Se, hvad jeg skal. Til Hamburg med Michael i en weekend uden børn:) Jeg havde fødselsdag i går og fik denne dejlige gave. Der var besøg fra morgenstunden til Michaels sindsygt gode amerikanske pandekager og frem til kl. 21. Det var en super dag med masser af overraskelser og dejlige venner og familie. Tusind tak. Cecilie havde lavet den fineste lagkage til mig og min søster havde bagt boller.mandag den 20. september 2010

En søndag i billeder. Vi havde to aftaler i går. En brunchaftale om formiddagen, hvor der blev disket op med supergode sager. Hjemmebagt brød, hjemmelavet müsli, ost, pølse, æg og frugt. Simpelt, men med super gode råvarer hele vejen igennem. Ligesom jeg elsker det. Derefter var vi til dobbeltfødselsdag med et hav af børn og voksene. Georg hyggede sig helt vildt i deres legehus og sagde flere gange, at nu ville han hjem, men det var altså ikke hjem til lejligheden, men i legehuset. Jeg synes, nu at det var rart at ramme lejligheden igen i går eftermiddags, hvor vi alle var godt trætte og godt kunne bruge en genudsendelse af weekenden (skønt udtryk tyvstjålet fra Malene). Vi nåede også at bage en bunke chokoladecroissanter fra det nye BoligLiv. De kan godt anbefales. Planen for weekenden var egentlig at får gjort rent. Det var det eneste vi ikke nåede, så det må jeg til nu.Hvor blev lige den weekend af? Vi har haft travlt og kunne godt bruge en ny weekend. Her er vores lørdag i billeder. Jeg fik disse skønne Ira dåser med posten lørdag. Jeg havde egentlig kun bestilt den blå, men da jeg åbnede pakken lå der også en rød. Tusind tak for den meget fornemme handel. Jeg har købt dem hos hende her. Jeg fik også tegnet mønster til min anorak. Det er altså virkelig sjovt at konstruere nye mønstre. Jeg har faktisk også fået klippet yderstoffet og syet det første sammen. Det tegner godt:) Derudover fik jeg købt et stykke stof til et tørklæde og noget fint kantbånd, og vi var et smut forbi Georgs børnehave for at gynge. De har fået et rigtig fint nyt skilt.

fredag den 17. september 2010

Jeg har været i gang med at sy en skjorte til mig selv. Jeg har faktisk ikke syet så meget tøj til mig selv, da jeg aldrig synes det bliver godt, men denne gang er jeg godt tilfreds, og det har givet mig blod på tanden på mere. I går lånte jeg en bog med grundmønstre til kvinder på biblioteket, og den virker rigtig god. Line har sagt god for den:). Skjorten er næsten færdig. Der er syet lommer i sidesømmen, og jeg mangler kun at lægge bunden op. Det blå stof stammer fra den skønneste skjorte Michael havde, men desværre krøb den i vask, og nu har jeg fået lov til at bruge den. Ville ønske man kunne købe lignende stof i metermål. Næste projekt bliver en anorak, men det er nok at skyde lidt over mål; jeg prøver nu alligevel.


onsdag den 15. september 2010

En sovende Georg. Billedet er taget for få minutter siden. Billedkvaliteten er ikke den bedste, men det er taget i næsten helt mørke uden blitz.
Inspireret af Hunchs indlæg den anden dag, vil jeg også vise jer, hvad jeg har kreeret til Otto og Georg de sidste par dage. Det er blevet til en dragt til Otto og et par bukser anno 1973 - lige rigeligt retro til mig, men Georg blev glad for dem. De mangler lige elastik.