tirsdag den 11. juni 2013

Verdens nemmeste dessert er Panna cotta. Georg og jeg lavede en portion i går. Vi brugte 3-4 blade husblas, en halv l fløde, en stang vanilje og 100 gram sukker. Det hele smed vi i en gryde (minus husblas, den skal udblødes i koldt vand) og varmede den op til fløden næsten nåede kogepunktet; den må ikke koge. Derefter lod vi det stå i 15 min og trække på blusset. Herefter fiskede vi vanijlestangen op og put den udblødte husblas i. Vi fordelte det derefter i en masse forskellige små glas og lod det stå i køleskabet i 3-4 timer. Til Panna cottaen lavede vi et opkog af hindbær, sukker og lidt vand. Det blev til en gang syrlig "syltetøj", og passer rigtig godt til den fede Panna cotta. Der er nogle opskrifter, hvor man bruger halvt mælk og halvt piskefløde, men det dur ikke efter min smag. Så vil jeg hellere have lidt men godt. Og så lige et ekstra lille tip - Panna cotta kan godt fryses.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uff blev nødt til at tage en dumle før aftensmad i ren inspiration. Det lyder lækkert.

Maria sagde ...

uhm tak fordi du deler, sad også og savlede lidt over den du viste på instagram ;) god aften.

Anonym sagde ...

Jeg er nødt til at give min egen opskrift med.

Panna cotta er min ultimative yndlings dessert. Min svenske veninde har indviet mig i nedenstående opskrift, som efter min mening er uovertruffen! Elsker den lidt syrlige græske yoghurt til den ellers meget dominerende fløde smag! – og at man ikke behøves nøjes ;)

Åh, jeg får helt lyst til dessert!

(6 Portioner)
Pannacotta:
2 blade husblas
3 dl. piskefløde.
4 spk sukker.
1 vaniliestang
3 dl græsk youghurt.

Fremgangsmåde:
Pannacotta.
Bland gelatinepulver og koldt vand i evt. en kop eller læg husblas bladene i koldt vand i ca. 5 min.
Kog fløde og sukker, så sukkeret opløses. Tag gryden af varmen. Del vaniljestangen på langs og tag vaniliefrøene ud. tilsæt vanilliefrøene.
Tag husblasbladene op og klem vandet af dem. Læg derefter dem, eller gelatinepulveret i fløden, og lad det smelte under omrøring. Rør i youghurten. Hæld blandingen op i skyllede portionsformer eller glas. Lad dem stå i køleskabet i 3-4 timer.

Undskyld den lange kommentar !

Karen sagde ...

Tusind tak for opskriften, den vil jeg prøve næste gang. Og det er bare fedt du gider at dele den.